Katabolismi ja anabolismi lihaksen kehityksessä

Katabolismi ja anabolismi lihaksen kehityksessä

Kehonrakennusmaailmassa yksi pelätyimmistä sanoista on ”hajoamista”; ja tämä viittaa tilaan, jossa lihaskudos hajoaa kompleksimolekyylien hajoamisen vuoksi pienemmiksi.

Toisaalta anabolinen tila on päinvastainen, tämä viittaa ruuan ja ravintoaineiden hajoamiseen kehossa.

Mikä myöhemmin kykenee puuttumaan erilaisiin kasvu- ja kehitysprosesseihin, esimerkiksi lihaskudokseen, ja mikä auttaa meitä lisäämään kehon kehitystä.

yksi

METABOLISMI: KATABOLISET JA ANABOLISET Prosessit

Kuten alussa näimme, katabolisen prosessin käsite voitaisiin määritellä aineenvaihduntaprosessiksi, joka muuttaa ravintoaineet ja suuremmat biomolekyylit pienemmiksi.

Kun ruoasta saadut hiukkaset hajoavat pienemmiksi ravinteiksi, energia vapautuu hapetusprosessin kautta.

Tämä vapautettu energia auttaa ylläpitämään lihaksen toimintaa; itse asiassa koko hapetusprosessi katabolismin aikana johtaa uusien ATP-kemiallisten lohkojen (adenosiinitrifosfaatti) synteesiin.

Ja juuri näistä ATP-molekyyleistä solut ruokkivat siirtääkseen katabolisesta prosessista saatua energiaa ja siten kyetä tuottamaan liikettä tai osallistumaan kudosten ja rakenteen kehitykseen liittyvään anaboliseen prosessiin.

KOULUTUS JA KATABOLISMI

Esimerkiksi katabolismista voimme mainita intensiivisen harjoituksen selkeänä esimerkkinä.

Itse asiassa, kun nostat harjoittelumäärääsi tasolle, johon kehosi ei ole tottunut, se aiheuttaa lihaskudoksen tuhlaamista, kyllästyen kyseiseen kudokseen ravinnepitoisella verellä.

Tällöin keho käyttää veren tarjoamia ravintoaineita, hajottaen niitä energiaksi.

Suurin osa kehomme käyttää glykogeenia (joka on tapa varastoida hiilihydraatteja) ja varastoitunutta rasvaa energiaa varten, vaikka vesi menetetään myös hikoillessasi ja erilaisia ​​vitamiineja ja mineraaleja.

Siksi voimme sanoa, että kehomme on katabolismin tilassa koko tämän harjoittelujakson ajan.

kaksi

MITEN SIIRTY KATABOLISESTA VALTIONASTA ANABOLINEN VALTIOON?

Kehomme pysyy katabolisessa tilassa, kunnes tarjoamme sille ruokaa ja ravintoaineita riittävän ruokavalion avulla ja annamme sille tarvittavan ajan lepoa ja toipumista varten.

Tällä tavoin sinun on sisällytettävä tarvittava ruoka, jotta seuraavan elpymisprosessin aikana kehomme voi vangita tarpeeksi ravintoaineita korvaamaan menetyksen.

Näin saavutetaan lihaskudoksen jälleenrakentaminen ja annetaan sen kasvaa takaisin isommaksi ja vahvemmaksi palautumisjakson aikana.

LUKEA  Urheilijan ravitsemus ja sen merkitys

3

PÄÄTELMÄT METABOLISMISTA JA LIIKKEIDEN KEHITTÄMISESTÄ

Vaikka se kuulostaa toistuvalta, halutun lihaskehityksen saavuttamiseksi meidän ei tarvitse vain harjoittaa, vaan meidän on myös toteutettava kehomme muutos globaalista katabolisesta tilasta anaboliseen tilaan.

Tätä varten muista, että jos ravinnevarantoja ei täydennetä harjoituksen jälkeen, kehitystä, jonka voisimme saavuttaa riittävällä ravinnolla, ei voida maksimoida.

Sen sijaan, jos et anna itsellesi tarvittavaa aikaa levätä, et saa eniten hyötyä harjoittelusta, koska et anna kehon siirtyä anaboliseen tilaan palautumisjakson aikana.

Yksinkertaisesti sanottuna kehomme ei ole varustettu tarvittavilla työkaluilla rikkoutuneiden kudosten korjaamiseksi.

Lyhyesti sanottuna, ja jotta sinulle ei huimausta, ilman riittävää ravintoarvoa ja ilman riittävää lepoaikaa, luonnollinen kasvu- ja kudoskorjausprosessi ei tapahdu ja keho pysyy katabolisessa tilassa, joka, jos sitä ylläpidetään Pitkäksi ajaksi, se on vaarallinen kehomme, sen terveyden ja harjoitustehokkuuden kannalta.

Share