Tribulus Terrestris ja sen vaikutukset lihaksen rakentamiseen

Tribulus Terrestris ja sen vaikutukset lihaksen rakentamiseen

 

http://1.bp.blogspot.com/_OItEnyJVon0/RnPilUl2DSI/AAAAAAAAAAU/Y0s4ROijEUs/s400/tribulus.jpg

Jos voisin suositella fytofarmaseuttisia tuotteita urheiluun ja kehonrakennukseen, valitsisin tämän, kokeilin sitä ja se toimi melko hyvin määritelmäjakson lopussa. Tribulus Terrestris -tuotetta alettiin mainostaa muutama vuosi sitten kehonrakennuslehdissä, Chilessä olen nähnyt sen markkinoivan Universal Nutrition- ja Optimum Nutrition -tuotteiden markkinoilla, mutta sen historia on peräisin paljon aikaisemmasta.

 Tribulus terrestris Sillä on pitkä historia perinteisessä lääkinnällisessä käytössä Kiinassa, Intiassa ja Kreikassa. Tribulus tarkoittaa latinaksi ”piikikäs”, tunnetaan myös ”hankala hiipijä” tai ”hedelmät ohdake”. Tätä adaptogeenia, joka on alun perin peräisin Bulgariasta, on käytetty vuosisatojen ajan Euroopassa hedelmättömyyden ja impotenssin hoidossa ja ”piriste” lisätä libidoa ja seksuaalista ”esitys”, sekä miehillä että naisilla. Lisäksi se on ollut hyödyllinen iskeemisen sydänsairauden hoidossa.

Bulgariassa tehdyt tutkimukset ovat tärkein lähde viimeisimmistä tribulusta koskevista terveysväitteistä. Tämän tutkimuksen mukaan tribulus nostaa erilaisten hormonien, kuten testosteronin, DHEA: n ja estrogeenin, pitoisuuksia, ja parantaa tästä syystä urheilun suorituskykyä, miesten ja naisten hedelmällisyyttä, seksuaalista toimintaa (taas miehillä ja naisilla). naiset) ja vaihdevuosioireet (kuten kuumat aallot), myös andropause .

Muihin tutkimuksiin, jotka ovat liian alustavia minkään osoittamiseksi, viitataan laajasti osoittaakseen, että tribulus on hyödyllinen sepelvaltimoiden oireyhtymien, korkean kolesterolin, diabeteksen ja lihasspasmien hoidossa ja munuaiskivien ehkäisyssä.

Viimeisimmässä, parhaiten suunnitellussa ihmisillä tehdyssä tutkimuksessa verrattiin tribulin (3,21 mg / painokiloa kohden – esimerkiksi 292 mg päivässä 200-kiloa miestä) vaikutuksia lumelääkkeeseen (väärennös) vaikutuksista kehon koostumukseen ja kestävyyteen 15-vuotiaana. miehet omistautuneet vastustusharjoitteluun ( katso artikkeli ). Kahdeksan viikon tutkimuksen lopussa ainoa merkittävä ero hoito- ja lumelääkeryhmien välillä oli, että plasebo ryhmä osoittivat suurempaa kestävyyden kasvua (???).

Tribulus terrestris otetaan yleensä annoksella 85 – 250 mg 3 kertaa päivässä aterian yhteydessä. Jotkut tribulus-tuotteet on standardisoitu tuottamaan 40% furostanolisaponiineja, ja ne otetaan annoksella, joka tuottaa 115 mg saponiineja 2-3 kertaa päivässä.

LUKEA  Lihaskurssi - viisi välttämätöntä vinkkiä

Mitään kliinisissä tai ihmisillä tehdyissä tribuluksen tutkimuksissa ei ole havaittu merkittäviä haittavaikutuksia. Bulgariassa suoritetuissa eläintutkimuksissa todettiin, että heimo oli turvallista sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Ei ole kuitenkaan selvää, onko nämä tutkimukset suoritettu siten, että niiden johtopäätöksiin voidaan luottaa. Tribuluksella tiedetään olevan toksinen vaikutus lampaisiin (mutta vähemmän kuin argentiinan kasvuhormoni CRECER, joka on tarkoitettu käytettäväksi lampaissa ja aiheuttavan maksatoksisuutta ihmisille).

varovaisuus : Raskaana olevien tai imettävien naisten ei tulisi käyttää mitään tribulus-tuotteita, koska kuvatulla tavalla toimiminen voi muuttaa hormonit vaarallisiksi.
Vaikka se parantaa libidoa ja erektiota, sitä EI pidä yhdistää VIAGRAan, mutta kasvussa on runsaasti nitraatteja, jotka voivat siten aiheuttaa sydänongelmia.

Yhteenvetona suosittelen sitä:

  1. Se on turvallista ja uskon joihinkin kuvatuihin vaikutuksiin.
  2. Parantaa syklin sisäistä ja sen jälkeistä LH: ta.
  3. Suojaa hypotalamuksen, aivolisäkkeen ja kiveksen akselitasapainoa.
  4. Se ei ole kallista.
  5. Se on hyvä lisäpaikka hallita Andropausea.

Ja mistä löydän sen? Suosittelen ostamaan sen IFBB Pro Chileno -sivustolta Christian Lobareden verkkosivusto ja maalaamon 

Share